Szkolne aktualności › Sukces kulinarny uczennic z ZSEiT

Sukces kulinarny uczennic z ZSEiT
[16.12.2022]Julia przygotowywała pierogi z nadzieniem twarogowo - piernikowym z czekoladą, na sosie jogurtowo – cytrynowym, natomiast Wiktoria zajęła się nakryciem bożonarodzeniowego stołu. Konkurs odbył się w Zespole Szkół Rolniczych w Ostródzie. Uczniowie oceniani byli przez dwóch profesjonalnych szefów kuchni: Dariusza Strucińskiego z Hotelu Anders Stare Jabłonki oraz Wojciecha Rabiega - Hotel&Restauracja Nad Sandelą w Lubawie. Pan Dariusz Struciński komplementował drużynę ZSEiT, powiedział, że „ pokazała siebie na talerzu i na stole” i nie bała się zaryzykować, ponieważ jako jedyna przygotowała pierogi na słodko.
Celem konkursu było przybliżenie uczniom tradycji świąt Bożego Narodzenia, rozwijanie zdolności gastronomicznych, aranżacyjnych i kreatywności.
Do kulinarnych zmagań uczennice przygotowywały się pod okiem pań Wioletty Wierzbickiej i Izabeli Puzio.
Jesteśmy dumni z naszych dziewcząt, gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.